Zo heb je een creatief kinderfeestje met flockfolie

Als je op zoek bent naar een leuke en creatieve invulling voor een kinderfeestje (dit feestje was met 6- en 7-jarigen) dan is dit een echte aanrader. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten en kost ca €6 per persoon wanneer je een t-shirt met lange mouwen gebruikt. En de kinderen hebben meteen een leuk aandenken aan het feestje. De dames op de foto waren heel trots op hun creatie en ze hebben de t-shirts naderhand vaak gedragen.
ps: ook zonder kinderfeestje is dit een leuke activiteit!

IMG_2518
Het werkt goed om voordat je aan de slag gaat een ‘af’ t-shirt met flockfolie te laten zien. Iedereen weet meteen wat de bedoeling is.

Je hebt er het volgende voor nodig:

  • T-shirts in verschillende maten en in verschillende kleuren. Ik haalde een hele stapel biologische shirts bij de Hema, wat overbleef heb ik naderhand teruggebracht.
  • Eventueel een voorbeeld t-shirt met flockfolie
  • Schetspapier, tekenmateriaal en scharen
  • Watervaste stiften
  • Een aantal vellen flockfolie in verschillende kleuren
  • Een strijkplank, strijkijzer en bakpapier
IMG_2520
Eerst een leuk onderwerp bedenken en schetsen. en vooral niet te klein en te priegelig, dat voorkomt frustratie bij het uitknippen.
IMG_2549
Het ontwerp wordt uitgeknipt en kan als sjabloon dienen voor de flockfolie. Let erop dat de flockfolie aan de goede kant wordt beschreven, anders gaat het, met name bij de letters, mis bij het opstrijken.
t-shirt
Na het opstrijken kan het shirt meteen gedragen worden, en natuurlijk mee naar huis!